Para pelatih IKS siri 1 dan 2 ( 6 bulan) di bawa ke Pameran MIHAS dan Bio Herba yang berlangsung di dewan MATRADE pada 7hb. hingga 11hb. MEI 2008. Tujuan lawatan ini adalah untuk memberi pendedahan dan peluang kepada bakal-bakal pesara tentera terutamanya pelatih Pusat PEmbangunan Keusahawanan bagi mencari seberapa banyak informasi dan perniagaan yang mereka boleh turut serta. Kebanyakan para peserta mempunyai respon yang amat baik kerana dengan adanya lawatan ini mereka boleh bertanya tentang peluang niaga yang mereka boleh tawarkan kepada pesara tentera seperti francais produk dll.
Sebagai pusat informasi setempat untuk pelatih kursus Pembangunan Keusahawanan Industri Kecil dan Sederhana (IKS)selama 6 bulan di PERHEBAT dan untuk mengumpul para usahawan bekas tentera dalam pelbagai bidang perniagaan dalam satu komuniti bersepadu. Semoga memberikan peluang yang luas kepada bakal pesara tentera mahu pun pesara tentera dalam menceburi bidang keusahawanan.Hubungi 03-61569412 samb. 1170
Tuesday, May 27, 2008
SEPANJANG LAWATAN PELATIH IKS KE MIHAS DAN BIO HERBA DI MATRADE PADA 8HB. MEI 2008
Para pelatih IKS siri 1 dan 2 ( 6 bulan) di bawa ke Pameran MIHAS dan Bio Herba yang berlangsung di dewan MATRADE pada 7hb. hingga 11hb. MEI 2008. Tujuan lawatan ini adalah untuk memberi pendedahan dan peluang kepada bakal-bakal pesara tentera terutamanya pelatih Pusat PEmbangunan Keusahawanan bagi mencari seberapa banyak informasi dan perniagaan yang mereka boleh turut serta. Kebanyakan para peserta mempunyai respon yang amat baik kerana dengan adanya lawatan ini mereka boleh bertanya tentang peluang niaga yang mereka boleh tawarkan kepada pesara tentera seperti francais produk dll.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
MODUL KURSUS USAHAWAN IKS (NORMA BARU)
M01 : PENGENALAN KEPADA KEUSAHAWANAN
M02 : PENGURUSAN PRODUK DAN PERKHIDMATAN
M03 : RANCANGAN PERNIAGAAN
M04 : PENGURUSAN DAN PENTADBIRAN
M05 : PENGURUSAN PEMASARAN DAN JUALAN
M06 : PENGURUSAN OPERASI PERNIAGAAN
M07 : PENGURUSAN KEWANGAN PERNIAGAAN
M08 : LATIHAN DALAM INDUSTRI
No comments:
Post a Comment